🏨БАЙГУУЛЛАГАД:
✅ Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх
✅Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх
✅Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх
✅Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих
✅Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх
✅Амталгаат худалдаа хийхгүй байх
✅Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх
✅Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих
✅Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
✅Агаар сэлгэлт тогтмол хийх
✅Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг өдөрт 3-аас доошгүй удаа арчих
✅Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах
✅Бие засах газрыг өдөрт 3-аас доошгүй удаа цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт)
✅Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах
👥АЛБАН ХААГЧДАД:
✅Амны эсвэл нүүрний хаалт зүүх
✅Бээлий өмсөх
✅Гараа сайтар угаах
✅Ковид-19-ийн талаар мэдээлэлтэй байх
✅Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119, 80086829 дугаарт хандах
👩🦳👨🦳ҮЙЛЧЛҮҮЛЭГЧ НАРТ:
✅Амны хаалт зүүх
✅Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах
✅Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих
✅Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах
✅Амталгаа хийхгүй байх
✅Олон бараанд хүрэхгүй байх
✅Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх
✅Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх
✅Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх
✅Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх
✅Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях
✅Гараа савандаж угаах
КОРОНАВИРУСТ ХАЛДВАР (COVID-19)‼️
![117238147_4181465041895162_6468966478223710450_n](http://nemn.ub.gov.mn/wp-content/uploads/2020/08/117238147_4181465041895162_6468966478223710450_n.jpg)