Project Description

Түүхэн замнал

1954 он – Нэгдсэн гал тогоо анх байгуулагдсан.

1980 он – Төрөх тасгийн гал тогоо нээгдсэн.

1987 он – Хүүхдийн тасгийн гал тогоо үйл ажиллагаа явуулж эхэлсэн.

2017 он – 2 хэсгийн гал тогооны бүх тоног төхөөрөмжүүдийг шинэчилсэн.

2017 он – Эмнэлгийн бүх ажилчдад зориулан ажилчдын цайны газар үйл ажиллагаагаа явуулж эхлэн, хөнгөлөлттэй үнээр иж бүрдэл хоолоор үйлчилж эхэлсэн.

2018 он – Жижүүрт гарч байгаа эмч, сувилагч, асрагч, ажилчид нийт 34 хүнийг халуун хоол цайгаар хангаж байна.

2019 он – Их ам сувилалд зуны 3 сар гал тогоог ажилуулсан

 

Хоол үйлдвэрлэлийн тасаг

Эрхэм зорилгого

Хоол үйлдвэрлэлийн тасаг нь хэвтэн эмчлүүлэгч нарт шим тэжээллэг, илчлэг килокалорыг хангасан өвчтөн тус бүрийн онцлогт тохирсон амт чанар сайтай, эрүүл зөв, эмчилгээний хоолыг стандартын дагуу хийж үйлчлэх.

Үйл ажиллагааны чиглэл

  • Жижүүрт гарч байгаа эмч, сувилагч, асрагч ажилчдын хоол
  • Өдрийн ажилчдын иж бүрдэл хоол
  • Хүүхдийн зутан хоол
  • Сүрьеэгийн хоол
  • Таргалалт, чихрийн шижингийн үеийн хоол
  • Шээс бэлгийн тогтолцооны эмгэгийн үеийн хоол
  • Ходоод, элэг цөс, нойр булчирхайн үеийн хоол
  • Зүрх судасны өвчний үеийн хоол
  • Энгийн хоол /Мэдрэл, гэмтэл, халдвартын өвчний үеийн хоол/
  • Эмчилгээний хоол